Skiemer wad

Roosdunen 2018-09-02

Op zaterdag 1 september verzorgden de gezamenlijke muziek-, zang- en toneelverenigingen overdag een theaterroute over het gehele eiland. Het dagprogramma stond onder leiding van De Hort Op
Circa 300 deelnemers, allen muzikanten en zangers/zangeressen van Ameland, kwamen bij elkaar op het wad in de Balummerbocht. Het resultaat was een prachtig muziekspektakel, “Skiemer wad” of te wel het wad bij schemering.

Onder artistieke leiding van Reinout Douma van het Noordpool Orkest was toegewerkt naar een muziekfestijn van groot formaat. Ameland lijkt veel inwoners te hebben die zich op een of andere manier zicht bezig houden met muziek, zang, dans of toneel.

Tijdens dit muzikale spektakel vond ook de oplevering van de Waddenzeedijk plaats aan het Wetterskip.

Mocht uw interesse gewekt zijn, op 2 september is er nog een optreden.

Klik hier voor meer informatie. De pagina wordt dan geopend in een nieuw tabblad.

Overdag waren er op zaterdag diverse voorstellingen. Een ervan vond plaats bij de ijsbaan in Buren, gebracht door het St. Clementskoor en Canite Tuba. De voorstelling bestond uit zang en theater en beeldde die ontmoeting uit van Hidde Dirks Kat, commandeur op de noordelijke walvisvaart, met de Inuit.