Padelbaan geopend

geplaatst in: Nieuws | 0

Sinds kort is er een padelbaan op Ameland. De padelbaan is te vinden op camping Klein Vaarwater.

Padel (spreek uit als Pá-del) is een combinatie van tennis, squash en beachball. Je speelt het 2 tegen 2 op een baan met 4 glazen wanden. Het gebruik van de wanden om de baan geeft het spel een extra dimensie. Net als bij tennis mag de bal 1x het oppervlakte raken voordat hij naar de overkant moet. Net als bij squash kan dit de grond of de wand zijn. De wanden maken dat een onhaalbare bal alsnog haalbaar wordt, maar ook dat gevoel en tactiek nog belangrijker zijn dan bij tennis. De kleinere baan en het gebruik van de wanden maakt Padel een explosieve sport waarbij snelheid en uithoudingsvermogen minder cruciaal zijn. Het is makkelijk op te pakken en de spelregels en puntentelling zijn hetzelfde als bij tennis. Wel gebruik je een ander racket (Padel). Een Padelracket is kleiner dan een tennisracket en heeft geen snaren, maar is van fiberglas of carbon.

De baan is te huur op camping Klein Vaarwater. Ook ander faciliteiten, zoals bijvoorbeeld de bowlingbaan, zijn te huur.

Alle Amelanders en toeristen die niet bij Klein Vaarwater verblijven zijn van harte welkom om gebruik te maken van de faciliteiten.

Meer informatie vindt u hieronder.

Klein Vaarwater

Deel dit bericht: