Tip: Om meer te weten te komen over de activiteiten op het eiland kunt u de app Ameland Guide downloaden op uw telefoon of tablet. Deze wordt u gratis aangeboden door de VVV Ameland.
Klik hier  voor meer informatie.
di
Demonstratie paardenreddingsboot
okt 22 @ 17:00

Tijdens de demonstratie van de paardenreddingboot op Ameland trekken 10 stoere paarden de reddingboot met donderend geweld over het strand en door de branding in zee.

De demonstratie laat zien dat het redden van drenkelingen en het verlenen van bijstand aan schepen die bij Ameland in nood verkeren een lange geschiedenis heeft.

Het herinnert aan vroegere tijden, want als er tegenwoordig een schip in nood is vaart de moderne Anna Margaretha met hoge snelheid de haven van Ameland uit.

De demonstratie start vanuit het boothuis bij het Maritiem centrum “Abraham Fock” aan de Oranjeweg 18 in Hollum. De lanceringen vinden plaats op het strand, zuidwest van Hollum, aan het einde van het Tjettepad.

Naast de reddingbootovergang is een pad aangelegd dat leidt naar een uitkijkplatform. Vanaf hier kunnen rolstoelers en mensen die slecht ter been zijn de tewaterlating van de reddingboot bekijken.

Het is mogelijk om met de bus naar de lancering van de paardenreddingsboot te gaan. De bus vertrekt vanuit het dorp Buren en stopt onderweg bij ieder dorp bij meerdere haltes op Ameland. De dienstregeling is onder andere terug te vinden op de site van VVV Ameland.

(Datum en tijden van de lancering zijn onder voorbehoud)

do
Modelspoor Nes
okt 24 @ 13:30 – 17:00
Vragenuurtje
okt 24 @ 16:45 – 17:30
[:nl]Vragenuurtje[:]
Omdat onder u, leden van de kampeerdersvereniging, veel vragen zijn en onduidelijk heerst over de laatste veranderingen in beleid en tarieven, organiseert de kampeerdersvereniging voor haar leden een vragenuurtje. De heer Foppe Offeringa, general manager van camping Roosdunen is mede aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Waar: In de Wijde Blik.

Herfstbuffet
okt 24 @ 17:30
[:nl]Herfstbuffet[:]
De kampeerdersvereniging organiseert i.s.m. met camping Roosdunen een herfstbuffet. Het buffet wordt verzorgd door eetcafe “de Boerderij” en is toegankelijk voor leden en niet-leden van de kampeerdersvereniging.

Waar: In de Wijde Blik.

za
Demonstratie paardenreddingsboot
dec 28 @ 10:30