Campings vallen ten prooi aan investeerders

geplaatst in: Nieuws | 0

Afgelopen zaterdag, 6 november 2021, heeft het programma Kassa van de omroep Vara aandacht besteedt aan de massale overname van campings in Nederland die zich de laatste jaren afspeelt in Nederland.

Te gast waren onder andere gedupeerde eigenaren van stacaravans.

Vakantieparken in Nederland komen steeds vaker in het bezit van buitenlandse investeringsmaatschappijen met een, naar mening van Kassa, bedenkelijke reputatie. De parken die in eigendom zijn, beheerd worden of de verhuurbemiddeling laten uitvoeren door grote ketens als Roompot, zijn voor meer dan helft (namelijk 175 parken, wat neerkomt op 54 procent) in handen van buitenlandse investeringsmaatschappijen. Dat blijkt uit onderzoek van Kassa.

Eigenaren van bijvoorbeeld een stacaravan kunnen na een opzegging van 1 jaar vertrekken zonder enig recht. Op de vrijgekomen plekken worden dure woningen gezet met een huurprijs van meer als 1200 euro met de motivatie dat de klant nu eenmaal meer luxe verwacht. Alsof er geen markt zou zijn voor goedkopere vormen van recreatie.

Uit de uitzending blijkt verder dat de problematiek geen of weinig aandacht heeft bij de landelijke politiek.

Heeft u de uitzending gemist, dan kunt u op onderstaande link klikken. In het nieuwe venster wordt de site van Kassa geopend.

Deel dit bericht: