Valt onze kust ten prooi aan grote projectontwikkelaars?

geplaatst in: Nieuws | 0

Grote investeerders azen op de overname van seizoens campings. Dit meldt het programma Pointer van de KRO/NCRV afgelopen maandag 22 november.

Het Kustpact uit 2017 verbiedt bouwen aan de kust, daarom zoeken grote recreatiebedrijven sluiproutes om tóch te kunnen bouwen. Stacaravaneigenaren zijn de dupe. Zij moeten met caravan en al vertrekken van de camping, omdat recreatiegiganten als bijvoorbeeld Roompot er een grootschalig park met vakantiehuizen gaat bouwen.

De term Roompotisering van de kust is steeds vaker te horen. Ondanks bouwverbod dijen huisjesparken aan de Zeeuwse kust uit met meer dan 10 procent. Met deze verstening komt ook een ander type toerist naar de kust. Eén die minder affiniteit heeft met de omgeving en natuur waarin hij of zij zich bevindt. Dit fenomeen was, afgelopen zomer, ook al op Ameland te merken.

Terwijl mensen die van een camping worden gestuurd nauwelijks of geen nieuwe stek kunnen vinden, beweren projectontwikkelaars en gemeenten dat er voor dit soort recreatie geen vraag meer is. Ook beweren zij dat de camping niet genoeg winstgevend zou zijn. Iets wat in het televisie programma wordt tegengesproken door campingeigenaren.

Het programma Pointer doet onderzoek naar de verstening van de kust. Heeft u het programma gemist of wilt u meer informatie klik dan op de link hieronder. De website van Pointer wordt in een nieuw tabblad geopend.


Deel dit bericht: