Onderhoudswerkzaamheden Veerdam Holwerd

geplaatst in: Nieuws | 0

Bron: Rijkswaterstaat

Hoewel Rijkswaterstaat nog onderzoek doet naar de verplaatsing van de veerdam in Holwerd naar Ferwert, wordt er wel gestart met groot onderhoud en renovatie aan de veerdam in Holwerd.

Omdat kritische onderdelen van de Veerhaven Holwerd aan het einde van hun levensduur zijn kan niet langer gewacht. In de periode van begin 2022 tot eind 2023 worden er daarom verschillende werkzaamheden in fases uitgevoerd. Parkeerplaatsen, bruggen en bestrating worden vernieuwd.

Hinder voor passagiers veerdienst Holwerd – Ameland

De renovatie van de damwanden en asfalteringswerkzaamheden leveren geen hinder op voor de veerdienst Holwerd – Ameland en Arriva (lijn 166 en 66). Het parkeerterrein blijft gewoon bereikbaar. Het gedeelte van het terrein aan de kop van de pier wordt afgezet en zal tot ongeveer 13 mei niet toegankelijk zijn voor publiek.

In de periode november 2022 – april 2023 vinden de werkzaamheden aan de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties op de veerdam plaats. Voor de passagiers van de veerdienst Holwerd – Ameland zal tijdens die periode zal helaas enige hinder optreden. We proberen deze hinder tot een minimum te beperken en uitgangspunt is dat de veerdienst geen vertraging zal oplopen. Wanneer de werkzaamheden starten en er meer bekend is over eventuele hinder, vindt op deze pagina de laatste informatie.

Deel dit bericht: