Ameland wil wel de toerist, maar niet de auto

geplaatst in: Nieuws | 0

Bron: Leeuwaarder courant 16 september

De gemeente Ameland heeft de afgelopen tijd onderzoek gedaan naar het toerisme. Afgelopen woensdag werd het voorlopige eindresultaat gepresenteerd aan de vaste bewoners.

De gemeente wil dat toeristen met een auto zeldzaam worden op het eiland. Ook is de limiet voor verblijfsaccomodaties bereikt en wil de gemeente buitenlandse investeerders weren.

Dat zijn de opvallendste elementen in de nieuwe toersitenvisie welke afgelopen woensdag werd gepresenteerd in ontmoetingscentrum De Toel.

Tot zover het bericht bericht uit de krant. Meer informatie kunt u lezen in de Leeuwaarder courant van woensdag 16 september.

Wat opvalt aan deze visie is de voorgenomen aanpak van buitenlandse investeerders. In november 2021 zijn er twee moties (32847-830 en 32847-831) in de tweede kamer aangenomen. Meer hierover vindt u op deze site. Deze gaan o.a. over die (buitenlandese) investeerders. De SP meldt op hun website ( 15 augustus 2022) dat het onderzoek is afgerond en het kabinet weinig zal doen aan deze praktijken.

Ondertussen meldt “de Telegraaf” van zaterdag 1 oktober dat de RABO bank vakantieparken in de ban doet. Er wordt eerst een onderzoek gedaan naar geldstromen zo meldt de krant.
Voor de RABO bank is het even geen warm welkom meer is de vakantiedomeinen van Europarcs en TopParken. De huisbankier besloot tot een “verkoopblokkade”.

Deel dit bericht: